Čo sa stane, keď každé ráno nalačno vypijete jablčný ocot a med? Na túto radu nedám dopustiť…

Jablčný ocot a med! Na túto radu nedám dopustiť…

Jablčný ocot a med sú dve úžasné prírodné látky. Keď ich konzumujete v nespracovanej, surovej forme, sú nabité zdravotnými benefitmi.

Ak ich spojíte, výsledky budú ešte pozitívnejšie. Navyše použitie sladkého medu ešte viac spríjemní chuť jablčného octu.

Prirodzeným bojom proti bolestiam kĺbov, zápalom, tráviacim problémom a bolestiam hrdla konzumáciou zmesi jablčného octu a medu nalačno pocítite výhody prírody.

Zdravotné prínosy zmesi jablčného octu a medu

Surový med a jablčný ocot majú priaznivý účinok vďaka svojej schopnosti brániť  infekciám a liečiť rôzne stavy, ktoré ovplyvňujú lepšiu kvalitu života.

Ak ich budete konzumovať spolu, získate nasledujúce výhody:

  • lepšie zdravie a odstránenie bolesti kĺbov (dobré pri bolestiach pri artritíde),
  • odstránenie kyseliny a zmiernenie pálenia záhy,
  • zlepšenie zdravia tráviaceho traktu, vrátane problémov so zápchou,
  • strata váhy,
  • znižuje hladinu cholesterolu a znižuje krvný tlak,
  • zmierňuje bolesť hrdla,
  • viac energie,
  • mladistvý vzhľad a lepší stav pokožky,
  • liek na zlý dych,
  • zníženie zápalu.

Prečo je to taká úspešná kombinácia?

Výhody zmesi možno vysvetliť pohľadom na ich chemické vlastnosti a interakciu s telom. Mnohí odborníci sa domnievajú, že ochorieme, keď sa naše telo prekyslí (pH pod 7).

Ocot je prirodzene kyslý, no pri konzumácii sa stáva zásaditým. Med má tiež nízke pH, ale v momente konzumácie zvyšuje zásaditosť organizmu.

Tieto dve látky sú dokonalým spôsobom, ako zbaviť telo nadmernej kyslosti v dôsledku stresujúceho životného štýlu a konzumácie nezdravých jedál a nápojov. Naše telá fungujú najlepšie a najzdravšie, keď je pH tela medzi 7,0 a 7,4, teda mierne zásadité.

Ako pripraviť liečivý nápoj z jablčného octu a medu

Uistite sa, že dostanete ingrediencie, ktoré sú nefiltrované a vo svojej prirodzenej forme. Med a jablčný ocot, ktoré neboli spracované, takže si zachovali všetky svoje nutričné ​​vlastnosti.

Zmiešajte spolu:

  • 1 čajová lyžička surového medu
  • 1 čajová lyžička jablčného octu (ak znesiete chuť, zvýšte dávku na 1 veľkú lyžicu)
  •  1 pohár teplej vody

Možno budete spočiatku bojovať so silnou chuťou v ústach, no akonáhle pocítite výhody, s najväčšou pravdepodobnosťou budete chcieť zostať pri tomto recepte.

Ako užívať?

Najlepšie je piť zmes na lačný žalúdok, ráno. Konzumujte asi 20-30 minút pred jedlom. Buďte dôslední a používajte ho denne.

Niektorí odporúčajú zvýšiť príjem na dva alebo dokonca trikrát denne, v závislosti od vašich potrieb a tolerancie chuti.

Ako pri mnohých prírodných prípravkoch, najlepšie je otestovať si ho na sebe a zistiť, ako pôsobí na vaše telo, ale nezabúdajte, že  vysoká konzumácia jablčného octu môže spôsobiť nízku hladinu draslíka a zníženú hustotu kostí.

Jablčný ocot môže tiež interagovať s diuretikami, laxatívami a liekmi na cukrovku a srdcové choroby, takže ak ho plánujete používať denne, poraďte sa so svojím lekárom, aby ste sa vyhli interakciám s liekmi, ktoré užívate.

Sú tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*