Šťavnatý RAFFAELO kokosový koláč, ktorý chutí lepšie ako guličky z obchodu! Keď sa ho raz naučíte, budete ho chcieť piecť stále…

CESTO

  • 6 bielkov
  • 250 g práškového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 150 g kokosu

KRÉM

  • 6 žĺtkov
  • 1 l mlieka
  • 100 g cukru
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 250 g masla
  • kokos (navrch)
POSTUP:

Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Pridajte k nemu opatrne cukor. Múku zmiešajte s kokosom a potom pridajte sneh. Veľmi opatrne. Na plech vystlaný papierom na pečenie cesto vylejte. Rúru predhrejte a plát cesta upečte pri cca 160-170 stupňoch. Pečieme 20 minút. (180 stupňov, 10 minút). Keď sa nelepí, je upečené.

Teraz pripravte krém. Klasickým spôsobom uvarte puding podľa návodu, len s tým rozdielom, že mlieko začnete zahrievať spoločne so žĺtkami. Potom už puding varte ďalej úplne normálne do zhustnutia. Potom horúci puding zmiešajte s maslom. Krém nanesieme na upečené cesto a zasypeme kokosom. Dajte do chladničky vychladiť.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento skvelý recept na Rafaello koláč aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *