Tajný trik na pečené zemiaky mojej babičky: Keď ich dáte do rúry takto, verte, že na hranolky si už nikto nespomenie!

Moja babička ma naučila robiť zemiaky takto a robila som ich presne tak aj v reštaurácii, v ktorej som pracovala. Všetci si ich nomohli vynachváliť.

Všetko spočíva v jej tajomstve, ktoré som sa vám rozhodla prezradiť. Ingrediencie nájde každá správna gazdinka v domácnosti. Trik spočíva v postupe prípravy…

Potrebujeme:

1 kg zemiakov
1 lyžička soli
2 l studenej vody
50 ml oleja

Postup:

1. Mladé zemiaky stačí len dobre vymyť a nakrájať na polovice alebo na štvrťky, staršie i olúpte. Dáme do studenej vody so soľou a preložíme na plameň – necháme na plameni len kým sa neobjaví na povrchu biela pena – potom zemiaky hneď scedíme.

2. Tajomstvo tejto prípravy spočíva v oleji – resp. v tom, že olej dáte samotný na plechu zahriať do rúry.

! Plech so studeným olejom jednoducho dajte do studenej rúry a následne nastavte na 160 stupňov!

3. Keď sa rúra aj s plechom zahrejú, pridáme do horúceho oleja zemiaky a premiešame tak, aby sa každý zemiak v obalil olejovou zmesou. Podľa chuti môžeme pridať bylinky alebo korenie.

4. Teplotu zvýšime na 180-200 stupňov a pečieme, kým zemiaky nie sú zlatisté na povrchu. Vďaka tejto metóde sa na povrchu zemiakov vytvorí chrumkavá kôrka, ktorá spôsobí, že zemiačiky budú extra chutné.

Želáme vám dobrú chuť!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *