Je to jemný, šťavnatý kakaový koláč s jablkami a krémovou penou s vanilkovým tvarohom. Celé je to posypané čokoládou. Je veľmi jednoduchý a rýchly, efekt je ohromujúci.
Ingrediencie:
Cesto:
- 3/4 pohára vody
- 3/4 pohára cukru
- 3/4 šálky oleja
- 4 plné lyžice kakaa
- 6 vajec
- 1/3 šálky cukru
- 1,5 lyžičky prášku do pečiva
- 1,5 lyžičky sódy bikarbóny
- 2 šálky pšeničnej polohrubej múky
- 4 jablká
Ešte potrebujeme:
- 500 ml smotany 33%
- 0,5 pohára práškového cukru
- 300g vanilkového tvarohového krému
- 2 ploché polievkové lyžice želatíny
- 0,5 pohára horúcej vody
Postup:
Do hrnca dáme 3/4 pohára cukru a 4 lyžice kakaa, pridáme 3/4 pohára vody a 3/4 pohára oleja, vymiešame a za stáleho miešania privedieme do varu. Hotovú zmes necháme mierne vychladnúť.
Jablká očistíme a nakrájame na kocky.
6 bielok vyšľaháme na tuhý sneh.
6 žĺtok vyšľaháme s 3/4 šálky cukru do peny, pridáme mierne vychladnutú kakaovú zmes a vymiešame. Pridáme prášok do pečiva a sódu bikarbónu, vymiešame. Pridáme polohrubú múku, vymiešame do hladka, pridáme tuhý sneh a na kocky nakrájané jablká, jemne premiešame.
Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°c asi 40 minút. Upečený korpus necháme mierne vychladnúť.
2 lyžice želatíny vymiešame s pol pohára horúcej vody, 500 ml smotany vyšľaháme s práškovým cukrom do tuha, pridáme vanilkový tvarohový krém, nakoniec necháme mierne vychladnutú želatínu. Premiešame.
Krém navrstvíme na vychladnutý korpus, zarovnáme. Posypeme postrúhanou čokoládou. Dobrú chuť!
Leave a Reply