S touto náplňou budete mať jablkové koláče hotové v priebehu pár minút…
Ingrediencie:
- 2,5 kg jabĺk
- 130 g (1/2 šálky) cukru
- 16 g ( 1 balenie )vanilkového cukru
- trochu škorice ( podľa chuti)
Postup:
Jablková náplň je vhodná na prípravu obľúbených jablkových koláčov, závinov alebo šarlotky.
Jablká očistíme a nakrájame na štvrtky, štvrtky prepláchneme pod tečúcou vodou a nastrúhame na hrubo. Nastrúhame jablka preložíme do širokej panvice a za stáleho miešania dusíme na miernom ohni do mäkka. Dusíme asi 10-20 minút. ( záleží od šťavnatosti jabĺk, prebytočnú šťavu musíme odpariť). Pred dovarením jabĺk pridáme cukor, vanilkový cukor a škoricu podľa chuti. Dusíme ešte asi 2-3 minúty.
Hotovú jablkovú náplň naplníme do čistých pohárov. Poháre dobre uzatvoríme, preložíme do hrnca a zalejeme horúcou vodou, ( musíme zaliať horúcou vodou, lebo poháre sú horúce a v studenej vode by mohli prasknúť) Sterilizujeme 20 minút od bodu varu. Náplň nám vydrží aj 3-4 mesiace.
S touto náplňou je pečenie jablkových koláčov jednoduché.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply