Pitie kávy znižuje úmrtnosť a spôsobuje dlhovekosť! Musíte ale dodržať 4 pravidlá…

Kávu si vôbec odopierať nemusíte! Má to ale 4 pravidlá, aby ste z nej mali prospech…

Veľa ľudí si pitie kávy užíva, a tak kvôli nej chodí do rôznych reštaurácií, aby našli tú, ktorá im bude chutiť úplne najviac. Káva je ale aj zdravá.

Napokon bol zbúraný mýtus o tom, že pitie kávy je škodlivé. Tento nápoj je totiž nielen chutný, ale aj veľmi zdravý. Už niekoľko výskumov preukázalo, že pitie kávy prináša veľké množstvo výhod . Nielenže prebudí a naštartuje celé telo, ale aj upevní zdravie. Ako bolo dokázané, káva je bohatá na látky, ktoré chránia telo pred nebezpečnými radikálmi, hovorí lekár Kris Gunnars .

Prečo je vlastne káva užitočná?

Prvou vecou, ​​ktorá vás napadne, bude asi kofeín. V skutočnosti ale nie je kofeín tou najdôležitejšou látkou, ktorú tento nápoj obsahuje. Nájdeme v nej asi tisíc biologicky aktívnych látok. Medzi najdôležitejšie z nich patria antioxidanty, kyselina chinónová, vitamín B2, horčík.

Káva predlžuje život a znižuje úmrtnosť

Bolo dokázané, že ľudia, ktorí pijú 3–4 šálky kávy denne, majú až o 10 % nižšiu pravdepodobnosť úmrtia na najčastejšie príčiny úmrtí súčasnosti – kardiovaskulárne, onkologické či infekčné ochorenia atď. Takže si svoje denné kávy rozhodne ponechajte.

Káva zabraňuje tvorbe kameňov

Káva dokáže stimulovať produkciu žlče. To umožňuje, aby potrava rýchlejšie prechádzala črevom, a tým sa znižuje pravdepodobnosť vzniku gastrointestinálnych nádorov . Káva dokonca dokáže zabrániť tvorbe kameňov. Keďže sa vďaka nej zrýchli tok žlče vývodmi, nezačnú sa kamene ani tvoriť.

Káva chráni pečeň

Ochranný účinok na pečeň má ako klasická káva, tak aj káva bez kofeínu. Štúdie preukázali, že množstvo pečeňových enzýmov je vyššie u ľudí, ktorí pravidelne pijú kávu . To vlastne znamená, že pitie kávy výrazne znižuje riziko ochorenia pečene, vrátane cirhózy a degenerácie tuku.

Platia pravidlá!

Samozrejme ak chcete z kávy vyťažiť maximum, má to svoje pravidlá.

1. Prvé je kvalita kávy – prestať piť instantné kávy a nahradiť ich kvalitnou zrnkovou kávou.

2. Je dôležité si kávu pomlieť tesne pred jej prípravou.

3. Vyhnite sa mlieku a cukru.

4. A za kávou vypite vždy pohár čistej vody!

Zdieľajte tieto rady aj so svojimi priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*