Ingrediencie:
- 4 žĺtky
- 200 g cukru
- 2 dl vody
- 1,5 dl oleja
- 200 gramov múky
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 4 lyžice kakaa
- 4 bielky
- 4-5 lyžíc marhuľového džemu
- 100 ml smotany na šľahanie
- 200 g čokolády na varenie
- 1 polievková lyžica oleja
- 1 lyžica mlieka
Postup:
Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu a olej a ešte trochu premiešame.
Do vyšľahaných žĺtkov pridáme preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva, premiešame.
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh.
Do zmesi opatrne pridáme sneh z bielkov, zmiešame, zarovnáme a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 30 minút. Upečené cesto vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha.
Vychladnutý koláč prekrojíme na polovice, potom jednu polovicu potrieme 4 lyžicami marhuľového džemu a navrch natrieme trochou šľahačky. Preložíme ďalšou časťou cesta. Na vrch natrieme veľmi tenko 1 polievkovú lyžicu marhuľového džemu.
Čokoládu rozpustíme, pridáme olej a mlieko a dobre premiešame, aby sme získali hladkú a jednotnú hmotu. Nalejte na koláč. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Leave a Reply