10-minútový kakaový koláč s marhuľovým džemom a šľahačkou. Neodolateľná chuť!

Ingrediencie:

  • 4 žĺtky
  • 200 g cukru
  • 2 dl vody
  • 1,5 dl oleja
  • 200 gramov múky
  • 1/2 balíčka  prášku do pečiva
  • 4 lyžice kakaa
  • 4 bielky 
  • 4-5 lyžíc marhuľového džemu
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 200 g  čokolády na varenie
  • 1 polievková lyžica oleja
  • 1 lyžica mlieka

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu a olej a ešte trochu premiešame.

Do vyšľahaných žĺtkov pridáme preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva, premiešame.

Bielka vyšľaháme na tuhý sneh.

Do zmesi opatrne pridáme sneh z bielkov, zmiešame, zarovnáme a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 30 minút. Upečené cesto vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha.

Vychladnutý koláč  prekrojíme na polovice, potom jednu polovicu potrieme 4 lyžicami marhuľového džemu a navrch natrieme trochou šľahačky. Preložíme ďalšou časťou cesta. Na vrch natrieme veľmi tenko 1 polievkovú lyžicu marhuľového džemu.

Čokoládu rozpustíme, pridáme olej a mlieko a dobre premiešame, aby sme získali hladkú a jednotnú hmotu. Nalejte na koláč. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*