Univerzálny krém, ktorý sa hodí do všetkých dezertov! Hotový je za 5 minút…
Tento krém je veľmi lahodný a neuveriteľne chutný. Len dávajte pozor, aby vám pri jeho ochutnávaní niečo zvýšilo aj na plnenie. Keď raz ochutnáte bude chcieť viac a viac.
Potrebujeme:
400 ml smotany na šľahanie (aspoň 30% tuku)
250 g mascarpone prípadne jemného tvarohu
Práškový cukor (podľa toho, ako sladíte) – ak chcete ľahšiu verziu použite med
Pomarančovú kôru (nastrúhanú)- voliteľné
1 bal vanilkového cukru alebo 1 lyžičku vanilkovej arómy
Postup:
Smotanu nalejeme do hlbšej misky, vanilku, kôru a postupne aj cukor – premiešame metličkou. Pridáme aj mascarpone a rozmiešame – najskôr len vareškou. Teraz príde na radu šľahač – ušľaháme ako klasickú šľahačku a asi po dvoch minútach, by krém mal byť už dostatočne pevný. To je všetko. Krém odporúčam najmä na plnenie veterníkov!
Zdieľajte aj so svojimi priateľmi na Facebooku!
somvkusom
Leave a Reply