Vo vašej chladničke a kuchynských skrinkách sú produkty, ktoré majú negatívny vplyv na vaše zdravie . Väčšinu z nich používate veľmi často. Toto je chyba! Pozrite si náš zoznam 5 každodenných produktov, ktoré by ste nemali konzumovať vo veľkom množstve.
# 1 Popcorn z mikrovlnky
Chemické látky, ktoré chránia papierové vrecká, v ktorých sa pukance vyrábajú, pred tým, ako cez ne presakuje tuk, sú veľmi nebezpečné! Po zahriatí preniknú do pukancov a nakoniec sa dostanú do nášho tela. Môžu spôsobiť rakovinu, neplodnosť a problémy s imunitou! Ak chcete konzumovať pukance, radšej si ich pripravte na panvici.
#2 Margarín
Je to jedna z kráľovien nezdravých trans-tukov, ktoré spôsobujú srdcové a kožné ochorenia, rakovinu, hormonálnu nestabilitu a mnohé ďalšie ochorenia. Nájdete v ňom aj voľné radikály, konzervanty a dokonca aj rozpúšťadlá. V košíku by preto nemal pristáť margarín a namiesto neho odporúčame tradičné, kvalitné maslo.
# 3 Sladidlo
Táto údajne zdravšia alternatíva cukru je skutočným zabijakom zdravia! Aspartám alebo sacharín, používané v sladidlách, pomáhajú zvyšovať chuť do jedla, priberať na váhe a zvyšovať chuť na sladké . Tieto zákerné látky, napriek nižšiemu kalorickému obsahu ako cukor, sú nezdravšie a na ľudský organizmus pôsobia dlhšie.
# 4 Konzervované paradajky
Väčšina konzervovaných paradajok dostupných v obchodoch obsahuje BPA, ktorého toxické vlastnosti vedú k zvýšenému riziku rakoviny prsníka a prostaty, cukrovky, srdcových a neurologických ochorení a dokonca aj k problémom s plodnosťou . Za všetko môže prírodná kyselina obsiahnutá v paradajkách, ktorá spôsobuje, že BPA prechádza z obalu do jedla. Pre svoje zdravie vyberajte čerstvé paradajky alebo tie v sklenených obaloch.
# 5 Obyčajná soľ
Úplné vylúčenie soli zo stravy sa neodporúča. Obyčajnú, spracovanú kuchynskú soľ sa však oplatí nahradiť prírodnou, himalájskou soľou. Prečo? Kuchynská soľ obsahuje umelé prísady, vrátane veľmi čistých chemických vysúšadiel! Sú bez chuti, čím ničia telo z úkrytu.
Starostlivosť o svoje zdravie je plná nástrah, preto sa oplatí čítať etikety produktov a múdro vyberať, z čoho pokrmy pripravujeme a čo končí v našom nákupnom košíku.
Zdieľajte tieto rady aj so svojimi priateľmi!
Leave a Reply