5 ZLATÝCH TIPOV NA PERFEKTNÉ PALACINKY: Kedy je najlepšie ich otočiť a aká teplota je ideálna?

Ak radi jedávate palacinky, prečítajte si aj týchto 5 tipov, ktoré vám ich pomôžu urobiť zakaždým dokonale.

Keď máte chuť na niečo sladké, nie je nič lepšie ako palacinky. Túto pochúťku jedávame už od detstva a pripravujú sa v mnohých krajinách. Francúzi ich pripravujú rovnako ako my, tenké a vzdušné. Dajú sa jesť so slanými aj sladkými plnkami a ak sa rozhodnete pre slanú, môžete palacinky dokonca pripraviť aj na pare.  Nie sú náročné na prípravu, no tajomstvo dokonalých palaciniek je v spôsobe prípravy. Tu je 5 tipov, ktoré vám ich pomôžu dokonale pripraviť a vyhnúť sa niektorým bežným chybám.

1. Príprava cesta

Cesto na palacinky  by malo byť hladké a bez hrudiek. Inak sa lepok ďalej vyvíja a palacinky budú tvrdé. V samostatnej miske zmiešame mokré ingrediencie, potom pridáme suché ingrediencie a dobre premiešame. Prísady musia mať izbovú teplotu.

2. Cesto necháme odležať

Ak chcete, aby sa palacinky dokonale vyklopili, nechajte cesto aspoň pol hodiny odpočívať. Molekuly škrobu v múke absorbujú tekutinu z cesta a výsledkom sú hrubšie a chutnejšie palacinky .

3. Ako smažiť palacinky

Uistite sa, že panvica je dobre zohriata, ale nie horúca. Ak neviete posúdiť, nalejte cesto na palacinky, aby ste zistili, či sa panvica dostatočne rozohriala.

4. Teplota

Na prudkom ohni palacinky rýchlejšie neupečiete a ďalšou nevýhodou je, že sa opečú nerovnomerne, takže budú gumové. Ak chcete pripraviť palacinky, ktoré sú zvonku zlatisté a zvnútra jemné a opečené, potom je ideálna stredná teplota.

5. Palacinky otočte len raz

Pri vyprážaní palaciniek ich stačí otočiť len raz a na to je ten správny moment, keď bublinky, ktoré sa objavia v jednom bode, prasknú. Ak ich otočíte viackrát, môžu sa zlomiť a stratiť textúru.

Sú tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*