Na konci nájdete priložený videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.
Najskôr si pripravíme pomeranče. 1 olúpaný a 1 neolúpaný bio pomaranč, nakrájame na kocky a odložíme do mrazničky. Necháme zamrznúť.
1. Medové srdce – štangle
Ingrediencie:
250 g kryštálového cukru
200 ml vody
250 g margarínu
300 g medových srdiečok
3 lyžice marhuľového džemu
200 g mletých vlašských orechov
400 g mletých sušienok
Postup:
Do hrnca pridajte cukor a vodu, priveďte do varu. Po rozpustení cukru pridajte margarín a nechajte ho rozpustiť. Rozdrvte medové srdiečka a pridajte ich do hrnca spolu s džemom a orechmi. Všetko dôkladne premiešajte. Nakoniec pridajte mleté sušienky a opäť dobre premiešajte. Zmes preložte do formy vyloženej papierom na pečenie, zarovnajte a nechajte vychladnúť. Vychladnutý dezert polejte čokoládovou polevou.
2. Choco – nugátová ruža
Ingrediencie:
250 g margarínu
200 ml vody
150 g kryštálového cukru
250 g mletých opražených lieskových orieškov
150 g mletých sušienok
100 g bielej čokolády
100 g tmavej čokolády
8 tortových oblátok
Postup:
Margarín, vodu a cukor zahrejte na miernom ohni, kým sa všetko rozpustí. Pridajte mleté oriešky a chvíľu povarte. Odstavte z ohňa a pridajte mleté sušienky, premiešajte.
Zmes rozdeľte na dve časti – do jednej pridajte bielu čokoládu a do druhej tmavú. Tmavú časť rozdeľte na 4 časti a svetlú na 3 časti.
N spodok položíme jednu oblátku, natrieme tmavou náplňou, položíme druhu oblátku a natrieme svetlú oblátku, natrieme tmavú náplň, oblátka, svetlá náplň, takto pokračujeme, kým minieme všetky ingrediencie. Na vrch položte oblátku, mierne zaťažte a nechajte stuhnúť.
Potom polejte bielou čokoládovou polevou a ozdobte tmavou čokoládovou polevou.
3. Ratluk roláda (kokosovo-želé roláda)
Ingrediencie:
450 g ratluku (ružového alebo vanilkového)
150 g cukru
Šťava z polovice citróna
80 g kokosu (+ 20 g na posypanie)
150 g nasekaných želé cukríkov
Postup:
Ratluk zahrejte, aby sa dal ľahšie miesiť. Pridajte cukor, citrónovú šťavu a 80 g kokosu, dobre premiešajte. Rozložte papier na pečenie, posypte ho kokosom a vyvaľkajte zmes na plát. Na plát rozložte nasekané želé cukríky a zarolujte. Roládu dôkladne zatlačte, aby nezostali vzduchové bublinky, a odložte do chladničky.
4. Ferrero guľky
Ingrediencie:
150 g mletých lieskových oblátok
150 g mletých opražených lieskových orieškov
150 g euro krému (pridávajte postupne)
Voliteľne: mleté sušienky na zahustenie
Postup:
Mleté oblátky zmiešajte s mletými orieškami a postupne pridávajte euro krém. Miešajte, kým sa vytvorí pevná hmota – ak je príliš lepivá, pridajte mleté sušienky. Zo zmesi tvarujte guľky a vložte ich do chladničky stuhnúť. Guľky namáčajte v čokoládovej poleve, nechajte stuhnúť.
5. Gaštanová roláda
Ingrediencie:
250 g gaštanového pyré
50 g práškového cukru
Rumová príchuť (podľa chuti)
100 g tmavej čokolády
250 g mletých sušienok
50-100 g práškového cukru (podľa chuti)
50-100 ml vody, šťavy alebo čaju (na zvlhčenie)
Postup:
Gaštanové pyré zmiešajte s práškovým cukrom a rumovou príchuťou, vytvarujte do valčeka a vložte do mrazničky.
Rozpustite čokoládu a zmiešajte s mletými sušienkami a cukrom. Pridávajte vodu podľa potreby, kým nevznikne hustá hmota. Rozložte hmotu na fóliu, vytvarujte obdĺžnik a na vrch položte zmrznutý valček z gaštanového pyré a zrolujte. Roládu uložte do chladničky stuhnúť. Potom roládu polejte čokoládovou polevou, nechajte stuhnúť.
6. Koláč s vlašskými orechmi
Ingrediencie:
300 ml teplej vody
8 lyžíc kryštálového cukru
12 lyžíc hladkej múky
60 g mletých sušienok
2 lyžice kakaa
2-3 lyžice marhuľového džemu
3 lyžice oleja
10 g prášku do pečiva
Krém:
125 g margarínu
100 g práškového cukru
100 g čokolády
100 g mletých vlašských orechov
100 g mletých sušienok
200 ml pomarančového džúsu
Poleva:
150 g čokolády
2 lyžice oleja
Postup:
Vo vode rozpustite cukor a pridajte múku, sušienky, kakao, džem, olej a prášok do pečiva. Zmes nalejte do vymastenej alebo papierom na pečenie vyloženej formy. Pečte pri 180°C približne 18 minút, nechajte vychladnúť.
Margarín vymiešame s cukrom do peny. Pridáme mleté sušienky, a oriešky, pridáme rozpustenú čokoládu, vymiešame. Pridáme pomarančový džus a vymiešame do hladka.
Krém rovnomerne navrstvíme na vychladený korpus. Zarovnáme.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s olejem, Vymiešame do hladka.
Vrch koláča polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
7. Jaffské oblátky
Ingrediencie:
250 g margarínu
200 ml vody
300 g kryštálového cukru
1 olúpaný a 1 neošúpaný bio pomaranč, zamrazený
200 g mletých orechov (vlašských alebo lieskových)
350 g mletých sušienok
5 plátov veľkej oblátky
Postup:
Zamrazené pomaranče rozmixujeme.
Margarín, vodu, cukor a rozmixované pomaranče zahrievame na ohni, až kým sa všetko roztopí a zovrie. Pridajte orechy a sušienky, premiešajte. Zmes natrite na pláty oblátok, posledný plát položte navrch a jemne zaťažte. Uložte do chladničky stuhnúť.
Dobrú chuť!
VIDEORECEPT:
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ich s priateľmi!
Leave a Reply