Radi by ste konečne vyskúšali niečo nové, ale nenapadá vás žiadny zaujímavý recept, ktorý by sa dal použiť? Chceli by ste vyskúšať niečo naozaj netradičné, ale zároveň nič, z čoho by ste nakoniec boli nejako sklamaní? Pokiaľ chcete dokonalý chuťový zážitok v štýlovej elegancii, ale nechcete stráviť pri sporáku celé hodiny, potom iste vyskúšajte tento recept na báječnú tortu s višňami a bohatým krémom. Zamilujete si ju rovnako ako všetci, ktorí sa pustili do jej prípravy. Je to jednoduché, rýchle a elegantné. Vyskúšajte to tiež.
Potrebujeme:
Na cesto:
150 g múky,
150 g cukru
3 vajcia
Na druhú ovocnú vrstvu si pripravte:
čerstvé višne (čerešne) alebo samozrejme ľubovoľnéo 250 ml kompótu;
Na krémovú vrstvu si pripravte:
250 ml smotany na šľahanie,
250 g mascarpone
150 g cukru
Na poslednú čokoládovú vrstvu:
100 g čokolády
Postup:
Príprava je nasledujúca. Spodnú vrstvu bude tvoriť cesto, ktoré vytvoríte z uvedených surovín pre cesto. Toto cesto nalejete do formy na cesto a dáte piecť na 30 minút pri 160 ° C a potom necháte vychladnúť. Na túto vrstvu naneste rovnomerne vrstvu ovocia, v prípade kompótu nechajte odkvapkať šťavu. Teraz je čas na krém, ktorý vytvoríte veľmi ľahko z uvedených surovín pre krém. Keď bude vláčny a jemný, naneste ho na ovocnú vrstvu a pekne ho rozprestrite až ku krajom. Nakoniec nastrúhajte čokoládu na hrubom strúhadle a tortu jej posypte. Vložte na niekoľko hodín do chladničky a potom sa môžete dať do hodovania.
Zdieľajte tento skvelý recept so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!
Leave a Reply