Milovníci tvarohu sa potešia tomuto receptu! Výsledný koláčik je naozaj veľmi chutný.
Suroviny:
- 250g hladkej múky
- 150g práškového cukru
- 1 prášok do pečiva
- 500g tvaroh
- hrozienka alebo broskyne podľa chuti
- 5 dl mlieka
- 4 vajcia
- 2 vanilkový cukor
- 100g masla
Postup:
Múka, cukor a prášok do pečiva zmiešame a rozdelíme na dve rovnaké časti. Polovicu masla natrieme n plech napečenie, a nasypeme prvú polovicu múčnej zmesi. Na zmes nasypeme vanilkový cukor tvaroh a hrozienka, na vrch rovnomerne nasypeme druhú polovicu múčnej zmesi. mlieko zmiešame s vajcami a vanilkovým cukrom do hladka, a rovnomerne zalejeme múčnu zmes na plechu. Opatrne premiešame vidličkou aby bola zmes rovnomerne zaliata. Na vrch dáme kúsky masla a dáme piecť pri 200°C asi 20-25 minút.
Leave a Reply