Potrebujeme:
- 345 g odkôstkovaných datlí, nasekaných
- 75 g hrozienok, prepláchnutých
- 1 lyžica orechového likéru
- 200 g tmavej čokolády (60% kakaovej hmoty), rozpustenú
- 80 g mandľových lupienkov, nasekaných
Ako na to:
- Datle, hrozienka a likér dajte do malého robota a sekacím nadstavcom premiešajte a nasekajte nadrobno.
- Presuňte do misy, pridajte rozpustenú čokoládu a premiešajte.
- Dajte na 30 minút vychladiť, aby zmes stuhla.
- Naberajte hmotu lyžicou a v dlaniach vyvaľkajte guľôčky.
- Obaľte ich v nasekaných mandľových lupienkoch a rozložte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Dajte na 1 hodinu do chladničky, aby pralinky úplne stuhli.
Dobrú chuť!
Leave a Reply