Guličky plné exotiky! Doprajte si sladkú maškrtu.

Potrebujeme:

  • 345 g odkôstkovaných datlí, nasekaných
  • 75 g hrozienok, prepláchnutých
  • 1 lyžica orechového likéru
  • 200 g tmavej čokolády (60% kakaovej hmoty), rozpustenú
  • 80 g mandľových lupienkov, nasekaných

Ako na to:

  1. Datle, hrozienka a likér dajte do malého robota a sekacím nadstavcom premiešajte a nasekajte nadrobno.
  2. Presuňte do misy, pridajte rozpustenú čokoládu a premiešajte.
  3. Dajte na 30 minút vychladiť, aby zmes stuhla.
  4. Naberajte hmotu lyžicou a v dlaniach vyvaľkajte guľôčky.
  5. Obaľte ich v nasekaných mandľových lupienkoch a rozložte na plech vyložený papierom na pečenie.
  6. Dajte na 1 hodinu do chladničky, aby pralinky úplne stuhli.

 

Dobrú chuť!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*