Perfektný koláčik z kyslej smotany, ktorý vás úplne poblázni! Jednoduchý a rýchly recept z hrnčeka…

Prísady:

  • 3 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 3 lyžice kakaa
  • štipka soli
  • 2 lyžičky jedlej sódy
  • 3/4 hrnčeka oleja
  • 2 hrnčeky studenej vody
  • 2 lyžice octu

Na upečené cesto:

  • 2 kyslej smotany
  • 1 smotana na šľahanie + stužovač šľahačky
  • 2 vanilkové cukry
  • čokoládu na postrúhanie

Postup:

  1. Všetky suché ingrediencie zmiešame dohromady a potom pridáme mokré tým myslím aj ocot, dôkladne prešľaháme a pečieme na vymaz., vysyp. plechu.
  2. Medzitým si vyšľaháme šľahačku so stužovačom a spojíme s kyslou smotanou+cukor a potom potrieme na upečené vychladnuté cesto a nastrúhame čokoládu…..je hotovo.
  3. Môžeme dať ešte do chladu alebo do chladničky.

DOBRÚ CHUŤ!

TIP na ešte lahodnejšiu chuť cesta: Po upečení a ľahkom vychladnutí potrieme cesto slaboučkou vrstvou napríklad ríbezľovej alebo inej marmelády a poukladáme plátky banánu. Až na to potom príde smotanová hmota a strúhaná čokoláda.

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi alebo nám napíšte komentár!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*