Lekár upozorňuje na chybu, kvôli ktorej máme chrípku všetci: Nielenže to nepomáha, ale spôsobuje to ešte väčšie problémy!

Chrípky, vírusy a prechladnutia zaplnili zdravotnícke zariadenia. Prechladnutie a chrípka sú síce rovnakého, vírusového pôvodu a prenášajú sa rovnako, no majú rôznu intenzitu – prechladnutie je oveľa jednoduchšie. Chrípka nás rýchlo „zlomí“ a vyznačuje sa vyčerpaním a potrebujeme viac času na nabratie síl do tela.

V rámci ochrany zdravia musíme dbať na hygienu (dôkladné umývanie rúk, nedotýkať sa nosa, úst, očí, prípadne nosenie ochraného rúška), ale musíme tiež zvýšiť príjem probiotík, dopriať si dostatok spánku a dbať na našu stravu. To všetko však neznamená, že nás vírusy obídu a známy ruský lekár Alexander Myasnikov vysvetlil, čo by sme pri chrípke či prechladnutí nemali robiť a akú chybu robíme ak často sme prechladnutí alebo máme chrípku.

Čo nerobiť počas chrípky alebo prechladnutia?

„V prvom rade by ste nemali piť alkohol. Počas choroby tiež neobmedzujte stravu. Kuracia polievka je najužitočnejšia, pretože obsahuje veľa zinku a horčíka. Navyše horúce nápoje vám pomôžu rýchlejšie sa postaviť na nohy – najmä brusnicový džús, čaj s medom,“ povedal doktor Mjasnikov a upozornil, že by ste nemali brať veľké dávky vitamínu C, pretože neurýchľuje proces hojenia.

„Stáva sa, že ľudia, ktorí majú chrípku, sa nestravujú dostatočne zdravo, pretože si myslia, že si to kompenzujú užívaním vitamínu C. To spomaľuje rekonvalescenciu. Najlepšie je obrátiť sa na príjem prirodzenej, zdravej stravy,“ upozornil odborník.

Prečo sme tak často chorí?

Výskum ukázal, že ľudia, ktorí neprijímajú dostatok vitamínu D, častejšie trpia infekciami horných dýchacích ciest – čo spôsobuje kašeľ, škrabanie v hrdle či upchatý nos. Tiež bolo dokázané, že vitamín D spolu so zinkom môže skutočne znížiť rast vírusu.

 Ak bol článok užitočný, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*