Ukuchtite si pravdepodobne tie najlepšie domáce šišky pripravené v rúre aké ste kedy mali!
Potrebujeme:
- 50 g múky
- 30 g čerstvého droždia
- 2,8 až 3 dl mlieka
- 70 g cukru
- 50 g masla
- ½ lyžičky soli
- 2 žĺtky
- marmeláda
- práškový cukor
Ako na to:
- Zmiešame si 100 ml teplého mlieka spoločne s droždím a cukrom. Necháme vykvasiť.
- Do misy si pridáme zvyšné ingrediencie a pridáme si do nej tiež vykvasení kvások.
- Pomocou miesenia si pripravíme cesto, ktoré necháme kysnúť po dobu 1 hodiny na teplom mieste.
- Potom opäť premiesime a necháme ešte kúsok podkysnúť.
- Pripravíme si pomúčenú dosku a cesto si rozvaľkáme na hrúbku približne 1,5-2 cm.
- Pomocou pohára si vykrojíme kolieska, ktoré postupne poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Do stredu každej šišky si urobíme malú dierku. Zakryjeme utierkou a necháme ešte raz podkysnúť cca 25 minút.
- Šišky pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C do zlatista.
- Následne už len vyberieme z rúry a do dierok v strede šišky navrstvíme marmeládu.
- Posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Leave a Reply