Recept mám zo starej kuchárky, ktorú som si požičala od kamarátky. Je to veľká dobrota a hlavne rýchla. Mňam!
Ingrediencie:
500 g zemiakov
250 g kyslej kapusty (alebo sladkej)
2 klobásy
150 g údeného bôčika alebo anglickej slaniny
1 cibuľa soľ korenie rasca masť podľa potreby
Postup:
Cibuľu nakrájame na drobno, slaninu a klobásu na kúsky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kúsky uvaríme so soľou a rascou do mäkka.
Cibuľku na kúsku masti opečieme do zlatista. Nakrájanú kapustu mierne podlejeme a dusíme do mäkka. Hotové ľahko dosladíme.
Medzitým opečieme slaninu alebo bôčik s klobásou dochrumkava. Scedené zemiaky pridáme k opečenému bôčiku a chvíľu spoločne opekáme.
Nakoniec prisypeme kapustu a spoločne prehrejeme. Dochutíme korením, prípadne soľou a môžeme podávať. Ak nemáte kyslú kapustu, môžete robiť aj so sladkou kapustou, prípadne aj bez kapusty.
Zdieľajte tento recept aj so svojimi priateľmi!
Leave a Reply