Pre všetkých milovníkov jabĺk – obrátený jablkový krémeš!

Znova tu máme jeseň, je to čas kedy nám dozrievajú jabĺčka v záhradách, dnes Vám prinášame tento výborný recept na šťavnatý jablkový krémeš, určite Vás nesklame. Je to výborná jesenná inšpirácia.

Suroviny:

 Cesto:

  • 5 vajec
  • 150 g polohrubej múky
  • 150 g práškového cukru,
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku
  • 3 lyžice vody.

Jablková náplň:

  • 1 kg očistených jabĺk
  • 2 balíčky vanilínového cukru

Pudingová náplň:

  • 700 ml mlieka
  • 2 balíčky Zlatého klasu
  • 100 g práškového cukru
  • 40 g kryštálového cukru,
  • 200 g masla
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • čokoláda nastrúhaná

Postup:

Jablká si očistíme, postrúhame a zmiešame s vanilkovým cukrom.

Plech vyložíme papierom na pečenie, rozložíme naň jablkovú hmotu.

Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva, premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho primiešame do žĺtkovej hmoty. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 25-30 minút, urobíme si test ihlou. Upečený korpus necháme dobre  vychladnúť na plechu.

Z mlieka , kryštálového cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom. Dôkladne premiešame.

Upečený a vychladnutý koláč vyklopíme z plechu a odstránime papier na pečenie. Na jablkovú hmotu rovnomerne rozotrieme pudingový krém a zarovnáme. Šľahačku vyšľaháme do tuha a ozdobíme vrch hotového koláča, nakoniec posypeme čokoládou.

Náš tip: Koláčik je veľmi chutný ak vynecháte pudingový krém a polejete to čokoládovou polevou, vrch môžete ozdobiť šľahačkou.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*