Rezy s karamelovým krémom – jednoduchý recept, ktorý zvládne každý!

Ak milujete sladké dezerty, tento je tu práve pre Vás. Jedinečný dezert pre každú príležitosť.

KREHKÉ CESTO:

  • 3 šálky pšeničnej polohrubej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL  sódy bikarbóny
  • 1/3 šálky kryšt.  cukru
  • 200 g masla
  • 3 vaječné žĺtky
  • 3 lyžice smotany 18%

SNEH  S ORECHMI:

  • 6 bielok
  • 2 štipky soli
  • 1 šálka kryšt. cukru
  • 2 šálky nasekaných vlašských orechov
  • asi 6 lyžíc džemu z čiernych ríbezlí

KARAMELOVÝ KRÉM:

  • 2 šálky mlieka
  • 2 lyžice solamylu
  • 2 lyžice maizény
  • 3 vaječné žĺtky
  • 1 plechovka karamelové salko
  • 200 g masla

Karamelové salko si môžete kúpiť hotové, alebo môžete kúpiť klasické salko a uvariť ho v plechovke 3-4 hodiny.

Postup:

Všetky ingrediencie na krehké cesto  na dáme do misy a vymiešame, rozdelíme na dve rovnaké časti, na plech dáme papier na pečenie a no to rovnomerne rozložíme jednu časť cesta.

Vyšľaháme 3 bielka so štipkou soli a polovicou cukru na sneh. /šľahajte, kým sa cukor rozpustí/ Surový plát cesta na plechu natrieme 3 PL lyžicami ríbezľového džemu  a na vrch dáme vyšľahaný sneh. Zarovnáme a vrch posypeme jemne zomletými orechmi. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Takto upečieme aj druhý plát. Necháme vychladnúť.

Po šálky mlieka zmiešame s maizenou, solamylom a žĺtkami. Zvyšok mlieka dáme do hrnca a postupne zahrievame a po častiach pridávame karamelové salko. Mlieko môžeme aj rozmixovať do hladka, alebo prepasírovať cez sitko, aby sme tam nemali hrudky. Keď začne zmes vrieť, pridáme rozmiešané mlieko so žĺtkami a uvaríme hustý puding. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom.

Jeden upečený plát dáme na spodok, natrieme naň krém a na vrch položíme druhý upečený plát. Odložíme do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*