Neuveriteľne účinný čaj proti kašľu, bolesti hrdla a infekcii močových ciest. Jednoduchá a ľahká príprava!

Môžeme rozlíšiť mnoho druhov čaju: čierny, zelený, biely, žltý, červený (pu-erh) alebo oolong čaj. Každý z nich má mierne odlišné vlastnosti. Existuje však taký čaj, ktorý si zaslúži osobitnú pozornosť a nie je na zozname vyššie. Ide o cibuľový čaj s prídavkom bobkových listov. Jeho vlastnosti sú nenahraditeľné v prípade pretrvávajúceho kašľa.

Čaj z cibule a bobkových listov

Napadlo by vám niekedy pripraviť cibuľový čaj? Pravdepodobne nie, a to je chyba.

Roztok založený na cibuli nemusí byť niečo, čo nahradí chuť tradičného čaju. Tiež to nie je niečo, čo by sa dalo považovať za druh pochúťky, ale jedna vec je istá. Stojí za to siahnuť po tomto druhu nápoja kvôli mimoriadnej bohatosti živín.

Cibuľový čaj obsahuje vitamíny C a E, karotén, železo, draslík a vápnik. Zvlášť pozoruhodný je však vysoký obsah kvercetínu, ktorý sa považuje za veľmi silný antioxidant s protizápalovými vlastnosťami. Úspešne posilňuje kardiovaskulárny systém a tým znižuje riziko infarktu, mŕtvice a trombózy. Preto sa čaj z  cibule odporúča najmä starším ľuďom.

Cibuľový čaj sa odporúča v prípade, ak vás trápi:

  • Pretrvávajúci kašeľ,
  • Bolesť hrdla,
  • Vysoký krvný tlak,
  • Hlien v pľúcach,
  • Infekcia močových ciest.

Pitie tohto nápoja môže zabrániť aj demencii.

Ako pripraviť cibuľový čaj

Cibuľový čaj je rovnako jednoduchý na prípravu ako akýkoľvek iný čaj. Všetko, čo potrebujete, je niekoľko ingrediencií, ktoré pravdepodobne vždy máte vo svojej kuchyni.

Prísady:

– 2 bobkové listy,
– 1 veľká cibuľa,
– 750 ml vody,
– 2 polievkové lyžice medu.

Príprava:

Cibuľu dôkladne umyte bez toho, aby ste ju odlupovali zo šupín. Potom ju nakrájajte na štvrtiny a dajte do vody v hrnci. Varte všetko spolu s bobkovými listami, keď začne vrieť, odstavte zo sporáka a nechajte stáť 10 minút, aby sa čaj dôkladne vylúhoval. Zmes preceďte cez sito a pridajte med. Čaj by sa mal piť dvakrát denne – ráno a  večer.

Zdieľajte túto radu s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*