Tento dezert je jednoducho povedané dvojfarebný, musíte si teda vytvoriť dve rôzne cestá. Na ich prípravu budete potrebovať:
Potrebujeme:
3 vajcia
100 gramov cukru
200 mililitrov mlieka
90 mililitrov slnečnicového oleja
300 gramov polohrubej múky
10 gramov vanilkového cukru
70 gramov kakaa
pol čajovej lyžičky soli
jednu čajovú lyžičku prášku do pečiva
50 gramov vlašských orechov
50 gramov čokoládové piliny
Postup:
Najprv si v miske zmiešajte vajcia so soľou a cukrom. K tejto zmesi potom prilejte mlieko a slnečnicový olej a všetko dobre premiešajte. Nasledujúcim krokom je pridanie sypkých ingrediencií, teda múky, vanilkového cukru a prášku do pečiva. Všetko dôkladne premiešajte do podoby konzistentného cesta. Takto vzniknuté cesto potom rozdeľte na dve polovice a do jednej polovice primiešajte kakao.
Pripravte si tortovú formu a do jej stredu vložte obrátený hrnček či pohárik. Do takto pripravenej formy potom nalejte obe dve cestá, tmavé aj svetlé, každé do jednej polovice. Následne ozdobte vrchnú časť svetlého cesta čokoládovými pilinami a vrchnú časť tmavého cesta posypte orechmi. Formu vložte do rúry predhriatej na sto osemdesiat stupňov a pečte po dobu približne tridsiatich piatich minút. Chutná dvojfarebná torta je hotová a môže sa podávať. S kávou, čajom či pohárom mlieka je úplne dokonalá. Ochutnajte a uvidíte. Torta sa dá samozrejme ozdobiť aj inak ako vlašskými orechmi a čokoládovými kvapkami, použiť môžete tiež mandle, lieskové orechy či najrôznejšie posypy na torty.
Zdieľajte tento skvelý recept so svojou rodinou a priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!
Leave a Reply