Tento koláčik Vás nikdy nesklame. Je vhodný na každú príležitosť.
Suroviny:
Pláty:
- 350 g polohrubej múky
- 100 g práškového cukru
- 30 g masla
- 1 celé vajce
- 1 prášok do pečiva
- 1 PL kakaa
- trochu mlieka
Zo všetkých uvedených surovín vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme na dva rovnaké časti. Rozvaľkáme na dva tenké platy a pečieme na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 15 minút. Necháme vychladnúť. Odložíme do nasledujúceho dňa. Na druhý deň plníme.
Krém:
- 1/2 l mlieka
- 6 PL hrubej múky
- 200 g mäkkého masla
- 150 g práškového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 1 žĺtok
Trochu mlieka zmiešame s hrubou mukou a žĺtkom, zvyšné mlieko dáme variť, keď začne vrieť pridáme mlieko zmiešané s hrubou mukou a uvaríme hustú kašu. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Zmiešame s vychladnutou kašou a dobre vymiešame. Krém rozdelíme na 4 rovnaké časti.
Ešte potrebujeme:
- Džús alebo sirup lesná zmes
- rum
- asi 2 baličky okrúhlych detských piškót
Rum zmiešame s džúsom alebo so sirupom.
Na plech na pečenie položíme jeden plát, natrieme ho 1/4 krému, detské piškóty namáčame v rumovej zmesi a ukladáme na krém, na uložené piškóty opäť natrieme 1/4 krému a opäť ukladáme piškóty a opäť rozotrieme krém a uložíme poslednú vrstvu detských piškót, natrieme poslednou 1/4 krému, na vrch položíme druhý plát a jemne zatlačíme. Odložíme do chladničky stuhnúť do druhého dňa. Koláčik nám aj pekne zmäkne.
Čokoládová poleva:
- 200 g tmavej čokolády
- 2 PL oleja
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a vymiešame s olejom do leskla.
Stuhnutý koláčik polejeme čokoládovou polevou. Prajeme Dobrú chuť!
Ak vás tento recept zaujal, zdieľajte ho s priateľmi!
zdroj: mimibazar caramel
Leave a Reply