Každý, kto miluje tvarohové pochúťky si určite obľúbi tento vynikajúci koláčik. Je to jeden z našich obľúbených koláčov, pretože je ľahké ho pripraviť a je veľmi chutný.
Suroviny:
Cesto:
- 250g polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- na hrot noža sódy bikarbóny
- 120 g masla
- 120 g cukru
- 1 žĺtok
- 1 dl kyslej smotany
- strúhaná kôra a šťava z polovice citrón
- 2-3 lyžice broskyňového džemu
Tvarohová náplň:
- 3 ks žĺtka
- 500 g tvarohu
- 150 g cukru
- Strúhaná kôra a šťava z 1/2 citróna (kto nemá rád citrón, namiesto toho dajte pár kvapiek vanilkovej arómy alebo trochu vanilkového cukru)
- do náplne môžeme použiť aj hrozienka, /kto ich má rád/
Na vrch:
- 4 bielka
- 150 g práškového cukru
- 1 štipka soli
- 1-2 kvapky citrónovej šťavy
- 3-4 lyžice broskyňového džemu
Postup:
Prísady na cesto vymiesime do hladka, vyvaľkáme na hrúbku 1 cm a pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie asi za 15 minút pri 180 °C, kým vrch cesta nestvrdne.
Vyberieme ho z rúry, jemne ho natrieme marhuľovým džemom, rovnomerne naň rozotrieme tvarohovú plnku a vložíme späť do rúry a upečieme, keď je koláč hotový vyberieme ho.
Bielka vyšľaháme s práškovým cukrom a štipkou soli, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy a vyšľaháme nad parou do leskla. Hotový sneh preložíme do cukrárskeho vrecka a nastriekame na vrch koláča.
Broskyňový džem opatrne zohrievame a miešame, kým nezredne a opatrne ho lyžicou nalejeme do medzier v snehu na vrchu mrežovníka. Necháme stuhnúť. Dobrú chuť.
Ak sa Vám tento recept páči, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply