Tvarohová štrúdľa od babičky! Mäkké cesto so šťavnatou náplňou, u nás doma obľúbený recept…

Toto je recept od mojej babičky. U nás je veľmi obľúbený!

Prísady:

Cesto:

  • 600 g  hladkej múky,
  • štipka soli,
  • 3 lyžice cukru,
  • 3 žĺtky
  • 1/2 dl oleja,
  • 3 dl vlažné mlieka
  • 30g sušené droždie

Všetky suroviny vymiešame na hladké nelepivé  cesto, rozdelíme na dva bochníky a necháme vykysnúť asi 20 minút pri izbovej teplote.

Plnka:

  •  0,5 kg tvarohu,
  • 3 lyžice cukru,
  • 3 vajcia,
  • 2 vanilkové cukry,
  • Strúhaná kôra z 1 citróna
  • a 2 lyžice krupice.

Postup:

Jeden  bochník cesta  natiahneme na hrúbku 2 cm, položíme naň polovicu tvarohu do stredu cesta,  kraje cesta od stredu nakrájame na pásiky  široké 2 cm, potom ich  začneme striedavo skladať  z oboch strán. Tak isto pripravíme aj druhý bochník cesta. Závin dáme na plech na papier na pečenie a natrieme ho rozšľahanými vajcami, necháme vykysnúť asi 20 minút, pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C do zlatohneda! Dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*