Toto je recept od mojej babičky. U nás je veľmi obľúbený!
Prísady:
Cesto:
- 600 g hladkej múky,
- štipka soli,
- 3 lyžice cukru,
- 3 žĺtky
- 1/2 dl oleja,
- 3 dl vlažné mlieka
- 30g sušené droždie
Všetky suroviny vymiešame na hladké nelepivé cesto, rozdelíme na dva bochníky a necháme vykysnúť asi 20 minút pri izbovej teplote.
Plnka:
- 0,5 kg tvarohu,
- 3 lyžice cukru,
- 3 vajcia,
- 2 vanilkové cukry,
- Strúhaná kôra z 1 citróna
- a 2 lyžice krupice.
Postup:
Jeden bochník cesta natiahneme na hrúbku 2 cm, položíme naň polovicu tvarohu do stredu cesta, kraje cesta od stredu nakrájame na pásiky široké 2 cm, potom ich začneme striedavo skladať z oboch strán. Tak isto pripravíme aj druhý bochník cesta. Závin dáme na plech na papier na pečenie a natrieme ho rozšľahanými vajcami, necháme vykysnúť asi 20 minút, pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C do zlatohneda! Dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept s priateľmi!
Leave a Reply