Tento recept patrí medzi tie, ktoré nikdy nesklamú, deti ho milujú, je šťavnatý a hodí sa na každú príležitosť.
Suroviny:
Cesto:
- 2 PL kakaa
- 2 PL medu
- 2 vajcia
- 200g práškového cukru
- 50 g margarínu
- 2 ČL sóda bikarbóna
- 500 g hladkej múky
- 1 dl mlieka
- škorica podľa chuti
Krém:
- 1 liter mlieka
- 170 g krupice
- 250g masla
- 200 g práškového cukru
Ešte potrebujeme:
- 650 g čerešňového džemu
- práškový cukor na posypanie
Postup:
Cesto:
Do misky dáme margarín, práškový cukor, med, kakao, vajcia a sódu bikarbónu, premiešame a začneme variť nad parou, kým sa všetko dôkladne rozpustí, potom ešte za stáleho miešania varíme ďalších 5 minút. Zmiešame múku so škoricou a pridáme do uvarenej zmesi, pridáme aj mlieko a vymiesime do hladka. Cesto rozdelíme na 4 časti. Cesto rozvaľkáme na štyri pláty a pečieme na zadnej strane plechu vo vyhriatej rúre pri 180 °C pár minút, cesto sa rýchlo upečie, musíme ho prizerať. Hotové pláty necháme vychladnúť.
Krém:
Mlieko privedieme do varu a pridáme krupicu, uvaríme stredne hustú kašu, hotovú kašu zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom do peny a zmiešame s vychladnutou kašou.
Na spodok dáme jeden upečený plát, natrieme ho polovicou krému a zakryjeme druhým plátom, teraz natrieme čerešňový džem a zakryjeme tretím plátom, ktorý natrieme zvyšným krémom, na vrch položíme posledný plát, a zatlačíme. Koláč odložíme do chladničky, aby stuhol, najlepšie cez noc, pekne nám zmäknú aj medové pláty, potom vrch koláča poprášime práškovým cukrom a môžeme nakrájať. Dobrú chuť!
Leave a Reply