Medové rezy s čerešňovým džemom! Iné už nepečieme, tento recept je najlepší…

Tento recept patrí medzi tie, ktoré nikdy nesklamú, deti ho milujú, je šťavnatý a hodí sa na každú príležitosť.

Suroviny:

Cesto:

  •  2 PL kakaa
  • 2 PL medu
  • 2 vajcia
  • 200g práškového cukru
  • 50 g margarínu
  • 2 ČL sóda bikarbóna
  • 500 g hladkej múky
  • 1 dl mlieka
  • škorica podľa chuti

Krém:

  • 1 liter mlieka
  • 170 g krupice
  • 250g masla
  • 200 g práškového cukru

Ešte potrebujeme:

  • 650 g čerešňového džemu
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

Cesto:

Do misky dáme margarín, práškový cukor, med, kakao, vajcia a sódu bikarbónu, premiešame a začneme variť nad parou, kým sa všetko dôkladne rozpustí, potom ešte za stáleho miešania varíme ďalších 5 minút. Zmiešame múku so škoricou a pridáme do uvarenej zmesi, pridáme aj mlieko a vymiesime do hladka. Cesto rozdelíme na 4 časti. Cesto rozvaľkáme na štyri pláty  a pečieme na zadnej strane plechu vo vyhriatej rúre pri 180 °C pár minút, cesto sa rýchlo upečie, musíme ho prizerať. Hotové pláty necháme vychladnúť.

Krém:

Mlieko privedieme do varu a pridáme krupicu, uvaríme stredne hustú kašu, hotovú kašu zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom do peny a zmiešame s vychladnutou kašou.

Na spodok dáme jeden upečený plát, natrieme ho polovicou krému a zakryjeme druhým plátom, teraz natrieme čerešňový džem a zakryjeme tretím plátom, ktorý natrieme zvyšným krémom, na vrch položíme posledný plát, a zatlačíme. Koláč odložíme do chladničky, aby stuhol, najlepšie cez noc, pekne nám zmäknú aj medové pláty, potom vrch koláča poprášime práškovým cukrom a môžeme nakrájať. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*