Úžasne chutný hrnčekový chlieb pre začiatočníkov, ktorého príprava zaberie len 5 minút.
Príprava zaberie len 5 minút, pečenie asi 50 minút. Môžete ho zamiesiť večer a ráno šup do rúry.
Budeme potrebovať
- 3 hrnčeky hladkej múky
- 1 KL sušeného droždia
- 2 KL soli
- 1,5 hrnčeka vody
- semienka slnečnicové
1 hrnček = 250 ml
Postup prípravy
-
- Všetky suroviny spolu v miske vareškou premiešame, aby sa dobre spojili. Misku zakryjeme a necháme pri izbovej teplote cesto kysnúť asi 8 hodín. Minimálne 6 a maximálne 12. Čím dlhšie cesto kysne, tým budú oká v striedke väčšie.
- Keď cesto vykysne, rozohrejeme rúru aj s pekáčom a pokrievkou na 250 stupňov.
- Cesto preložíme do horúceho pekáča, zakryjeme pokrievkou a vložíme do spodnejšej časti rúry na 30 minút piecť. Potom pekáč vyberieme a pokrievku dáme bokom. Znovu vložíme do rúry bez pokrievky a pečieme ďalších 20 minút na 230 stupňov. Takto sa prepečie kôrka chleba krásne do zlatista.
- Chlieb necháme na mriežke vychladnúť a už len čakáme na ten úžasný zvuk, keď ho rozkrojíme.
Zdieľajte tento skvelý recept so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!
Leave a Reply