Najlepšia čokoládová poleva, ktorá sa hodí na všetky typy dezertov – neláme sa a krásne sa leskne!

Už ste vyskúšali veľa receptov na čokoládové polevy, ale každá sa lámala alebo keď stuhla nebola krásne lesklá a jednotná? Vyskúšajte jeden z týchto dvoch receptov na luxusnú čokoládovú polevu, ktorá bude krásne lesklá a pri krájaní sa nebude lámať.

1. recept:

Budeme potrebovať:

  • 1 lyžička kr. cukor,
  • 2 lyžice mlieko,
  • 4 lyžice kakao,
  • 50 g maslo

Maslo rozpustíme na miernom ohni, pridáme cukor, ktorý sme rozpustili v mlieku a kakao. Privedieme k varu a varíme na miernom ohni za stáleho miešania 1-2 minúty. Odstavíme, necháme mierne vychladnúť a môžeme zdobiť.

2. recept:

Budeme potrebovať:

  • 5 lyžíc mlieko,
  • 50 g masla,
  • 8 lyžíc kr. cukor,
  • 5 lyžíc kakao,
  • 1 lyžička hladká múka

Mlieko, kakao, cukor privedieme k varu, pridáme maslo a necháme rozpustiť. Stále miešame a nakoniec pridáme múku. Dávame však pozor, aby sa múka nezrazila a nevytvorili sa hrudky. Polevu odstavíme a necháme mierne vychladnúť a môžeme zdobiť.

Zdieľajte tento recept so svojimi priateľmi na Facebooku!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*