Sú jednoducho veľmi chutné a mäkulinké! Prajem vám Dobrú chuť!
Recept:
- 600g hladkej múky sa preoseje,
- 3,2 dl mlieka,
- 25 g čerstvého droždia,
- 1 vajce,
- 1 lyžička soli,
- 3 lyžice cukru,
- 80 g rozpusteného masla
Z vlažného mlieka, droždia a cukru si urobíme kvások, múku zmiešame so soľou, pridáme vajce, hotový kvások a nakoniec rozpustené maslo, dobre vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste. Keď cesto zdvojnásobí svoj objem, môžeme s ním pracovať, ďalej.
Plnka
- 500 g tvarohu,
- 2 lyžice krupice,
- 4,5 lyžice cukru,
- 1 lyžička vanilkového cukru,
- strúhaná kôra z 1 citróna,
- 2 vaječné žĺtky,
- 2 bielka
Z bielok si urobíme tuhý sneh, pridáme cukor, vanilkový cukor a po jednom žĺtka, potom pridáme strúhanú kôru z citróna a krupicu, nakoniec primiešame tvaroh.
Vykysnuté cesto, vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a nakrájame na kocky asi 10 x 10 cm, do stredu každej kocky dáme lyžicu tvarohovej plnky, urobíme si batôžtek,/ konce štvorčeka spojíme v strede a jeden natiahneme cez celú buchtu/ buchty uložíme na plech na papier na pečenie, nedávame ich na tesno, aby sa nám nepolepili, buchty ešte natrieme rozšľahaným vajcom, necháme ešte vykysnúť na plechu asi 15-20 minút. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 35-40 minút. Do ružova. Dobrú chuť!
Ak Vás tento recept zaujal, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply