Jednoduchá príprava a je veľmi chutný, na druhý deň vám nikdy nezostane.
Prísady
- 600g hladkej múky,
- 250 g margarínu,
- 40 g kvasiniek,
- 40 g cukru,
- 1 vajce,
- 1 dl mlieka,
- štipka soli
Príprava
Z vlažného mlieka, cukru a kvasiniek si urobíme kvások. Margarín rozdrobíme s múkou. Pridáme kvások a zvyšné ingrediencie. Vypracujeme hladké cesto a odložíme ho do chladničky, kým si pripravíme náplň.
Plnka:
- 300 g tvarohu,
- 120g cukru,
- 1 dl kyslej smotany,
- 30 g krupice,
- citrónová kôra.
Cesto je rozdelíme na 8 bochníkov, Bochníky vyvaľkáme na kruhy, a každý kruh rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na každý trojuholník dáme trochu plnky a zrolujeme od širšej strany trojuholníka, nerolujeme ich príliš na tesno, aby nám nepopraskali. Croissanty potrieme rozšľahanými vajcami. Pečieme na plechu na papieri na pečenie pri teplote 180 ° C. asi 10-15 minút. Ešte teplé, posypeme práškovým cukrom.
Ak vás tento recept zaujal, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply