Ak máte doma trochu tvarohu a kyslej smotany, vyskúšajte tieto mäkučké croissanty.

Jednoduchá príprava  a je veľmi chutný, na druhý deň vám nikdy nezostane.

Prísady

  • 600g  hladkej  múky,
  • 250 g  margarínu,
  • 40 g  kvasiniek,
  • 40 g  cukru,
  • 1 vajce,
  • 1 dl mlieka,
  • štipka soli

Príprava

Z vlažného mlieka, cukru a kvasiniek si urobíme kvások. Margarín rozdrobíme s múkou. Pridáme kvások a zvyšné ingrediencie. Vypracujeme hladké cesto a odložíme ho do chladničky, kým si pripravíme náplň.

Plnka:

  • 300 g  tvarohu,
  • 120g  cukru,
  • 1 dl kyslej smotany,
  • 30 g  krupice,
  • citrónová kôra.

Cesto je rozdelíme na 8 bochníkov,  Bochníky vyvaľkáme na kruhy, a každý kruh rozdelíme na 8 trojuholníkov. Na každý trojuholník dáme trochu plnky a zrolujeme od širšej strany trojuholníka, nerolujeme ich príliš na tesno, aby nám nepopraskali. Croissanty potrieme rozšľahanými vajcami. Pečieme  na plechu na papieri na pečenie pri teplote 180 ° C. asi 10-15 minút.  Ešte teplé, posypeme práškovým cukrom.

Ak vás tento recept zaujal, zdieľajte ho s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*