Ak ju raz ochutnáte, budete je zbožňovať! Ak mate radi makové koláče tak, potom tento recept je tu práve pre Vás!
Prísady
- 400g múky,
- 150 g tuku,
- 100 g práškového cukru,
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva,
- 1 celé vajce,
- 1 malý kelímok kyslej smotany.
Z uvedených ingrediencii vypracujeme hladké cesto a rozdelíme ho na dve časti.
Plnka:
400 g mletého maku
150 g práškového cukru/ ak mate radi sladké, môžete dať aj viac, podľa chuti/
šťava a strúhaná kôra z 1 citróna
asi 1 dl horúce mlieko/ záleží koľko cukru ste pridali/
Mak zmiešame s cukrom a citrónovou kôrou, pridáme šťavu z citróna a horúce mlieko, vymiešame, plnka ma byť taká hustá, aby sa dala roztierať, podľa toho pridáme horúce mlieko.
Postup:
Jednu časť cesta dáme na spodok plechu vystlaného papierom na pečenie, na vrch rozotrieme makovú plnku a zakryjeme druhým platom cesta. Vrch jemne popicháme vidličkou a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C do ružova, urobíme si test ihlou.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply