Prechladnutie sa dá riešiť rôznymi spôsobmi. Niektoré sú menej, iné viac efektívne. Recept, ktorý pre vás máme, nepochybne spadá do druhej skupiny. Cesnakový sirup, pretože o ňom hovoríme, je protijedom proti každému prechladnutiu. Na jeho prípravu stačia iba 3 zložky.
Cesnakový sirup podporí imunitu a pôsobí ako štít v boji proti vírusom
Veľa by sa dalo povedať o zdraviu prospešných vlastnostiach cesnaku. Jedná sa o produkt, ktorý je v tomto ohľade ťažké nahradiť akýmkoľvek iným produktom. Koniec koncov, nebolo to pre nič za nič, že sa o ňom hovorilo ako o prírodnom antibiotiku.
Už v jednom malom strúčiku cesnaku je celá kopa liečivých látok: flavonoidové zlúčeniny, aminokyseliny, saponíny, vitamín C, B1, B2, PP, provitamín A, draslík, vápnik, horčík alebo vzácne mikroelementy, ako je kobalt, chróm a nikel.
Vďaka jeho vlastnostiam sa odporúča pravidelná konzumácia cesnaku ako ochrana pred infarktom a mŕtvicou, na zníženie krvného tlaku, na chudnutie, na črevné parazity, má antí bakteriálne a anti vírusové vlastnosti. Allicín obsiahnutý v cesnaku má extrémne silný baktericídny účinok. Preto účinne podporuje telo počas rožných viróz . Funguje tiež skvele ako profylaktický prostriedok – koniec koncov, prevencia je lepšia ako liečba.
Ako vidíte, neexistuje jediný dôvod, prečo by ste do svojej stravy nemali zahrnúť cesnak. Niektorí môžu byť odradení nepríjemným zápachom z úst, ktorý sa vyskytuje po konzumácii cesnaku. Uisťujeme vás však, že stačí požuť list mäty alebo trochu petržlenu, aby ste tento zápach eliminovali a vychutnali si vlastnosti cesnaku.
Cesnakový sirup podporí imunitu a pôsobí ako štít v boji proti vírusom
Skvelý spôsob, ako konzumovať cesnak, je pripraviť si z neho sirup s prísadami, ktoré ďalej podporia imunitu vášho tela.
Prísady:
- dve hlávky cesnaku,
- koreň zázvoru,
- šťava z jedného citróna,
- 6 čajových lyžičiek medu,
- pohár teplej prevarenej vody,
Môžete experimentovať s množstvom ingrediencii, aby ste si urobili sirup, ktorého chuť vám bude najviac vyhovovať.
Príprava:
Cesnak a zázvor nakrájajte na čo najmenšie kúsky. Potom vložte ingrediencie do nádoby a pridajte do nich citrónovú šťavu a med. Všetko zalejte pohárom teplej (nie horúcej) prevarenej vody. Celú zmes dobre rozmiešajte a potom nádobu dobre pretrepte. Nádobu umiestnite na chladné a tmavé miesto na 24 hodín. Nalejte zmes do tmavej fľaše a uložte do chladničky.
Preventívne konzumujte jednu polievkovú lyžicu sirupu denne. Ak ste už prechladli, užívajte 3 polievkové lyžice sirupu denne!
Zdieľajte túto radu s priateľmi!
Leave a Reply