Tieto čokoládovo tvarohové buchty sa úplne rozplývajú na jazyku! Každý si pýta recept a vždy s nimi žnem úspech…

S touto chuťou určite uspejete. Tieto buchty u nás jednoducho milujeme!

Suroviny:

  • 30 g droždia
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 3 dl mlieka
  • 500 g hladkej múky
  • 3 ks vajec
  • 100 g  masla/margarínu
  • 50 g práškového cukru
  • Strúhaná kôra z 1 citróna
  • pol kávovej lyžičky soli

Plnka:

  • 250 g  tvarohu
  • Kôra z 1 citróna
  • 1 PL práškového cukru
  • 1  kyslá smotana asi 200 ml
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 1 vaječný žĺtok

Čokoládová náplň:

  • 1 tabuľka mliečnej čokolády

Na vrch:

  • práškový cukor

Postup:

Z droždia, kryštálového cukru a 1 dl vlažného mlieka si urobíme kvások.

Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli.

Do preosiatej múky, pridáme práškový cukor, soľ, citrónovú kôru, , pridáme hotový kvások, maslo a vajcia a nakoniec zvyšné mlieko, dobre vymiesime na hladké cesto, vrch cesta posypeme múkou a zakryjeme čistou utierkou. Necháme vykysnúť na teplom mieste asi 30 minút, keď cesto zdvojnásobí svoj objem, cesto premiesime na  pomúčenej doske, ak sa cesto bude ešte lepiť pridajte trochu muky a premieste. Cesto rozvlákame na doske a nakrájame na  obdĺžniky. Na každý obdĺžnik dáme lyžičku tvarohovej plnky a tvaroh polejeme trochou rozpustenej čokolády, buchty zvinieme, uložíme ich na vymastený plech, buchty potrieme olejom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C do zlatohnedá. Upečené buchty posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť

 

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*