Náš slávnostný makový krémový koláč! Rovno si naložte na tanier 2 kúsky, pretože jeden nestačí…

Suroviny:

Cesto:

  • 1 hrnček maku,
  • 1 hrnček polohrubej  múky,
  • 1  hrnček  cukru,
  • 1 balíček  vanilkového cukru
  • pol prášok do pečiva,
  • 2 celé vajcia,
  • 1 dl oleja,
  • 1 dl mlieka
  •  šťava a strúhaná kôra z 1 citróna.

Vajcia vymiešame s cukrom, vanilkový cukrom, olejom a mliekom do peny, pridáme citrónovú kôru a nakoniec múku zmiešanú s makom a práškom do pečiva. Premiešame. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, zarovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C do ružova. Urobíme si test ihlou. Upečený koláč necháme vychladnúť.

Krém:

  • 2 vanilkové pudingy
  • 7 dl mlieku
  • 25 dkg margarínu
  • 20 práškový cukor
  • 200 ml smotana na šľahanie 33%
  • 1 stužovač šľahačky

Vanilkové pudingy rozmiešame v 2 dl studeného mlieka. Zvyšné mlieko dáme variť, keď vrie pridáme rozmiešané pudingové prášky a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.

Margarín vymiešame s práškovým cukrom do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom.

Smotanu  vyšľaháme  so stužovačom do tuha.

Na vychladnutý makový plát rovnomerne rozotrieme vanilkový krém a zarovnáme, na vrch dáme do tuha vyšľahanú šľahačku. Dáme na 1-2 hodiny do chladničky. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*