Čo znamená, keď sa na mede v pohári vytvorí biela pena?

Všimli ste si, že v nádobe na med je biela pena? Veľa ľudí sa domnieva, že si kúpili zlý a nekvalitný med, alebo že je už pokazený a nevhodný na konzumáciu.

V skutočnosti ide o prírodnú medovú glukózu, takže si môžete byť istí, že dostávate kvalitný a živý produkt. Nebol zahrievaný a neprešiel žiadnou inou tepelnou úpravou.

Čo je to biela pena  na mede?

Sú to vzduchové bubliny, ktoré sa zdvihli a „zamrzli“ s medom. Vzduch sa môže zachytiť aj na stene nádoby a vytvoriť biele kvety, ktoré sa často mylne spájajú s plesňou.

To dokazuje, že med je živý, neprešiel zbytočnou tepelnou úpravou a je stále biologicky aktívny, pričom si zachováva všetky svoje nutričné ​​hodnoty, ako aj nezmenenú chuť a vôňu.

Preto, ak ste si kúpili pohár medu a potom ste uvideli, že sa v ňom vytvorila biela pena, máte šťastie. Kúpili ste si totiž naozaj dobrý a kvalitný výrobok, ktorý pred zabalením nebol vystavený teplu. Takýto med je bezpečný na konzumáciu.

Ak bol tento článok užitočný, zdieľajte ho na Facebooku! Možno ho aj vaši priatelia ocenia…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*