
Mnoho ľudí používa vajíčko a škrupinu vyhodí.
Aké sú však výhody vaječných škrupín? Vaječná škrupina obsahuje 90 % vápnika, čo je minerál, ktorý je veľmi dôležitý pre kosti, svaly a môže ich urobiť zdravšími, ale škrupina zakaždým skončí v koši .
Národný inštitút zdravia dokázal, že vaječné škrupiny sú skvelým spôsobom, ako vložiť do ľudského tela správne množstvo vápnika.
Len polovica čajovej lyžičky vaječnej škrupiny vám dodá 90 % denného príjmu vápnika.
Vajíčka povarte 10 minút vo vode, aby ste sa uistili, že na nich už nie sú žiadne baktérie. Niektorí ich pečú v rúre, ale tento krok je voliteľný.
Škrupinu necháme vychladnúť. Keď vychladne, rozdrvíme ju na prášok.
Videopostup si môžete pozrieť tu:
Zdieľajte túto radu aj so svojimi priateľmi!
Leave a Reply