Plnené orechovo-vanilkové rožteky. Rozvoniava po nich vždy celá kuchyňa!

 Suroviny:

  • 500 g hladkej múky
  • 300 g maslo
  • 1 vajce
  • strúhaná kôra z jedného citróna
  • 2 žĺtky
  • 200 g mletých orechov
  • 200g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

Na plnenie:

  • termostabilný džem/ hustý aby sa pri pečení neroztekal/

Gaštanová náplň:

  • 200 g gaštanové pyré
  • rumová aróma
  • 100g práškového cukru

Gaštanové pyré vymiešajte s cukrom a rumovou arómou.

Na obaľovanie:

  • práškový cukor
  • 1 balíček práškového cukru

Práškový cukor zmiešate s vanilkovým cukrom a obaľte  v ňom  hotové ešte  teplé rožteky.

Postup:

Margarín rozdrobte s múkou, pridajte vajcia, vaječné žĺtky, práškový cukor, vanilkový cukor, mleté orechy a strúhanú citrónovú kôru. Cesto miesime (dostanete mäkké cesto), rozdelíme ho na dve polovice a vložíme do chladničky na 30 minút.
Potom ho tenko vyvaľkajte  na pomúčenej doske. Cesto pokrájajte na kocky asi 7 cm, naplňte  a zrolujte ho do tvaru rožteka.
Zatiaľ čo pracujeme s jednou polovicou cesta, druhú polovicu necháme v chladničke.
Môžete plniť džemom alebo gaštanovou plnkou.
Ukladajte na plech na papier na pečenie.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 ° C asi 12 minút.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*