Kysnuté tyčinky so syrom, medvedím cesnakom a tekvicovými semienkami! Ideme sa za nimi potrhať…

Suroviny:

  • 1 dl mlieka
  • 1 lyžička cukru
  • 600 g hladkej múky
  • 50 g čerstvého droždia
  • 250 g masla
  • 2 lyžičky soli
  • 2 žĺtka
  • 2 dl kyslej smotany
  • 100 g tekvicových semienok
  • 1 zväzok medvedieho cesnaku
  • 150g tvrdého syra
  • 1 vajce na natieranie

Postup:

Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Múku rozdrobíme s maslom, pridáme kvások,  soľ, kyslú smotanu, žĺtka, nakrájaný medvedí cesnak a nakrájané tekvicové semienka. Vypracujeme cesto, zakryjeme ho a necháme vykysnúť na teplom mieste asi pol hodiny. Na pomúčenej doske vyvaľkáme vykysnuté cesto na hrúbku asi 1 cm. Cesto nakrájame na úhľadné tyčinky, natrieme ich rozšľahaným valcom a posypeme nastrúhaným syrom. Tyčinky uložíme na plech na papier na pečenie, Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C dovtedy, kým syr na vrchu nebude svetlohnedý. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*