Suroviny:
- 1 dl mlieka
- 1 lyžička cukru
- 600 g hladkej múky
- 50 g čerstvého droždia
- 250 g masla
- 2 lyžičky soli
- 2 žĺtka
- 2 dl kyslej smotany
- 100 g tekvicových semienok
- 1 zväzok medvedieho cesnaku
- 150g tvrdého syra
- 1 vajce na natieranie
Postup:
Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Múku rozdrobíme s maslom, pridáme kvások, soľ, kyslú smotanu, žĺtka, nakrájaný medvedí cesnak a nakrájané tekvicové semienka. Vypracujeme cesto, zakryjeme ho a necháme vykysnúť na teplom mieste asi pol hodiny. Na pomúčenej doske vyvaľkáme vykysnuté cesto na hrúbku asi 1 cm. Cesto nakrájame na úhľadné tyčinky, natrieme ich rozšľahaným valcom a posypeme nastrúhaným syrom. Tyčinky uložíme na plech na papier na pečenie, Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C dovtedy, kým syr na vrchu nebude svetlohnedý. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply