Potrebné prísady:
15 dkg vlašských alebo lieskových orechov
15 dkg práškového cukru
8 dkg hladkej múky
1 vajce
1 žĺtok
3 až 5 lyžíc mlieka
marmeládu na zlepenie
čokoláda na ozdobu
Postup prípravy:
Orechy namelieme, pridáme ostatné suroviny a dobre spracujeme. Cesto dáme hneď do vrecka s ozdobným koncom (pláteného, igelitový by sa mohol pretrhnúť) a striekame na plech venčeky. Môžeme ich mať veľa vedľa seba. Pamätajte na to, že cesto nesmie byť veľa tuhé, inak ide zle striekať na plech. Pečieme v predhriatej rúre na 185 st. asi 12 – 15 minút. Vychladnuté zlepujeme marmeládou a to hneď, pretože cukrovinky inak nezmäknú, ale zlepené sú mäkké hneď druhý deň. Hotové ich potom namáčame v čokoláde.
Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!
Autor receptu
Leave a Reply