Je to veľmi chutný a efektný koláčik, vaši hostia budú naozaj prekvapený. Tento koláčik sa hodí na každú slávnostnú príležitosť.
Suroviny:
Piškótové pláty:
- 6 žĺtkov
- 120 g cukru
- 120 g polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- 6 bielok
- štipka soli
Krém:
- 4 dl mlieka
- 1 vanilkový pudingový prášok
- 250 g masla
- 250 g práškového cukru
Čokoládová poleva:
- 150 g tmavej čokolády
- 2 PL oleja
Ešte budeme potrebovať:
- strúhaný kokos
reklama
Postup:
Piškótové pláty:
Žĺtka zmiešame s cukrom do peny. Múku zmiešame s kakaom a primiešame do žĺtkovej zmesi. Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Sneh opatrne primiešame do žĺtkovej zmesi. Upečieme dva tenké pláty. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 10-15 minút. Upečené pláty necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
Krém:
Vanilkový puding rozmiešame v troche mlieka. Zvyšok mlieka dáme variť a keď začne vrieť pridáme rozmiešaný puding. Uvaríme hustý puding. Necháme dobre vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom do peny a pridáme vychladnutý puding, dobre premiešame.
1/3 krému si odložíme na bok.
Čokoládová poleva:
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridáme olej, vymiešame do leskla.
Naspodok položíme jeden plát, natrieme ho krémom a položíme na vrch druhý plát, Zaťažíme a odložíme do chladničky na 2-3 hodiny. Potom koláč vyberieme a vykrajujeme úhľadné kolieska. Kolieska natrieme z vrchu aj z bokov krémom. Kolieska najskôr polejeme z vrchu čokoládovou polevou a potom boky obalíme v strúhanom kokose.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply