Každý kúsok tohto jemného dezertu v ústach sa priamo topí ako snehová vločka. Úžasná tvarohová chuť a piškóta robia koláč neodolateľným. Je neuveriteľne ľahký a svieži. Zamilujete si ho hneď po prvom vyskúšaní. Vy i celá Vaša rodina budete tento geniálny dezert priamo milovať.
Príprava je veľmi rýchla a nenáročná. Zvládne ju úplne každý behom chvíľky a výsledok Vás milo prekvapí.
INGREDIENCIE
3 vajcia
3 polievkové lyžice studenej vody
5 lyžíc cukru
5 lyžíc múky
2 lyžice kakaového prášku
1 čajová lyžička prášku do pečiva
0,5 dl varené čiernej kávy
KRÉM:
1 balenie krémového pudingového prášku
5 lyžíc cukru
5 dl mlieka
2 dl šľahačky
15 dkg mliečnej čokolády (navrch)
1 čajová lyžička masla (navrch)
POSTUP:
Rozšľahajte vajíčko s vodou. Vymiešajte žĺtok cukrom do peny. Zmiešajte múku, prášok do pečiva a kakao, pridajte do peny.
Cesto vložte do vymasteného a vysypaného plechu, pečte asi 30 minút v rúre o 180.
Medzitým pripravíme krém: zmiešame pudingový prášok, cukor a mlieko, varíme ako obvykle a potom vychladíme.
Akonáhle puding vychladne, zamiešajte šľahačku.
Upečenú piškótu položte na podnos a posypte kávou, potom namažte krém.
Rozpustite čokoládu s maslom, nechajte ju vychladnúť a rozprestrite na vrchol torte.
Dajte chladiť do chladničky. Krájajte na rezy.
Zdieľajte tento báječný recept na fantastický dezert s luxusnou chuťou aj s Vašimi priateľmi. Určite si tiež pochutnajú!
zdroj: ketkes.com
Leave a Reply