Potrebujete:
- 5 bielkov
- 200 g práškový cukor
- 200 g lieskových orieškov
Krém:
- 100 g masla
- 5 žľtkov
- 200 g cukru
- 2-3 čokolády (asi 80 g)
Postup:
1.Lieskové oriešky prípadne prepečieme desať minút v rúre. Stiahneme šupky a pomelieme. Zmiešajte práškový cukor s mletými lieskovými orieškami a dáme nabok.
2. Rozšľaháme bielky do pevnej snehovej hmoty. Pomaly pridáme orechy zmiešané s práškovým cukrom a za stáleho miešania ich do snehu starostlivo zapracujeme . Cesto má byť vzdušné.
3. Nalejeme hmotu na menší plech (je 24×24 cm), pokrytý papierom na pečenie . Pečieme 30 minút pri teplote 175 ° C, Ku koncu vyskúšame špáradlom, či je cesto upečené.
4. Kým sa cesto pečie pripravíme si krém: maslo by malo mať teplotu miestnosti, žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.Dáme variť nad slabý oheň najlepšie do vodného kúpeľa. Ak je hmotnosť teplá, pridáme čokoládu, za stáleho miešania a varíme krém, kým pekne nezhustne.
5. Na cesto ktoré je vychladnuté natiahneme krém ešte za tepla. Horcúim nožom vyhladíme povrch.
6. Keď sa koláč vychladí nakrájame štangličky. Sú výborné ku káve, cesto je ľahké orechové. Kto miluje oriešky a čokoládu bude aj tento koláč.
Dobrú chuť! Nezabudnite sa podeliť o tento super recept aj so svojou rodinou a priateľmi.
Leave a Reply