Vynikajúci obed pre celú rodinu nemusí byť vôbec zložitý a dokážete ho pripraviť len z jedného plechu. Je to pochúťka, na ktorej si budú olizovať prsty všetci.
Potrebujeme:
Na mäsové guľky:
- 500 gramov mletého mäsa
- 2-3 plátky chleba (alebo strúhanku)
- 1 vajce
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 polievkové lyžice krupice
- soľ, korenie
- ďalšie korenie a bylinky podľa vašich chutí
Pre omáčku:
- 2 polievkové lyžice smotany
- 1 lyžica pretlaku alebo kečupu
- 1 šálku vody
- soľ, korenie podľa chuti (zmiešané)
Postup:
Nalejte trochu mlieka na chlieb, nechajte zmäknúť a potom vymačkajte prebytočnú tekutinu. Pridajte k mletému mäsu a zamiešajte aj ostatné prísady. Vymiešajte jednotnú masu.
Dobre premiešajte a nechajte stáť 20 minút.
Pekáč vymastite olejom. Zo zmesi vyformujte mokrými rukami fašírky a rozložte ich po okrajoch plechu.
Očistite 4-5 stredne veľkých zemiakov a umiestnite ich do stredu pekáča. Pečieme v rúre pri 220 ° C prikryté alobalom počas 15 – 20 minút.
Pripravíme si omáčku:
Pridajte všetky ingrediencie do omáčky v miske a dobre ich premiešajte.
Vyberte plech z rúry, nalejte omáčku.
Pečte ešte ďalších 25 – 30 minút a teplotu znížte na 200 stupňov. Nakoniec pridajte zelené korenie.
Prajeme vám dobrú chuť!
zdroj: woman.tiscali.cz
Leave a Reply