Tento koláč je večný favorit, ktorý nesmie chýbať na žiadnom stole. Ak ste ešte neurobili nevyskúšali krupicové medové rezy a hľadáte jednoduchý recept, toto je ten, ktorý by ste mali vyskúšať! Nebudete ľutovať, je to perfektný koláčik!
Ingrediencie na 4 medové pláty:
- 550 g múky
- 150 g práškového cukru
- 3 lyžice tuku
- 4 lyžice medu
- na hrot noža sódy bikarbóny
- 1 vajce
- 1 dl mlieka
- škorica
Pre krém, ktorý potrebujete:
- 5 dl mlieka
- 100 g krupice
- 250 g maslo
- 200 g práškového cukru
- 2 balenia vanilkového cukru
- rum
Čokoládová poleva:
- 1 tableta tmavej čokolády,
- 1 polievková lyžica nesladeného kakaového prášku
- 1 balíček .vanilkový cukor,
- 1 polievková lyžica masla
Ešte budeme potrebovať:
- džem podľa chuti/ napríklad marhuľový/
Postup:
Múku dáme do misy, pridáme práškový cukor, sódu bikarbónu, škoricu podľa chuti, dobre premiešame, ručne. Tuk a med sa roztopíme, nalejeme do stredu múky, mierne rozšľaháme celé vajce, pridáme mlieko a vymiesime, ak je cesto príliš tvrdé, môžeme pridať mlieko po jednej lyžici a vždy premiesime.
Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a pečieme vo vyhriatej rúre na zadnej strane vymasteného plechu vo vyhriatej rúre na 180°C asi 8-10 minút, Platy sa pečú rýchlo a musíme dávať pozor, aby nám nezhoreli. Keď začnú ružovieť sú upečené. Upečené pláty necháme dobre vychladnúť.
Z mlieka a krupice uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame s cukrom do peny, pridáme vanilkový cukor a rum podľa chuti. Nakoniec pridáme vychladnutú krupicovú kašu a miešame do peny.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme kakao, vanilkový cukor a maslo a vymiešame do leskla.
Na spodok položíme jeden medový plát, natrieme polovicou krému a na to položíme druhý medový plát, teraz natrieme džemom podľa chuti a položíme tretí medový plát, ktorý natrieme zvyšným krémom a položíme posledný medový plát. Zaťažíme a odložíme do chladničky, na noc. Na druhý deň polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Leave a Reply