Veľmi chutné šišky bez vyprážania, takto ich pečieme už dlho a chutia nám oveľa viac!

Veľkým favoritom našej rodiny sú šišky, pečieme ich na plechu, sú veľmi chutné! Môžete použiť akýkoľvek džem podľa ľubovôle. Pri pečení na plechu na pečenie bude hotový skôr, navyše je to oveľa jednoduchšie.

Suroviny:

  • 400 g hladkej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 7 g sušeného droždia
  • 2 žĺtky
  • 50 g masla
  • 200 ml  teplého mlieka

Postup:

Múku zmiešame s cukrom a sušeným droždím, pridáme žĺtky a rozpustené maslo, nakoniec po častiach primiešame vlažne mlieko. Dobre vymiesime vláčne cesto.  Cesto zakryjeme fóliou a necháme jednu hodinu vykysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm.  Vykrajujeme šišky a ukladáme ich na plech na papier na pečenie. Zvyšné cesto znova vymiesime a vykrajujeme opäť šišky, takto pokračujeme, kým minieme všetko cesto.

 

Šišky na plechu zakryjeme čistou utierkou a necháme ich vykysnúť asi 15-20 minút. Potom do každej šišky urobíme v strede malú jamku do ktorej dáme džem podľa vlastnej chuti.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190°C asi 25-30 minút. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*