Starý recept na domáce trubičky s vanilkovým krémom ma naučila moja babička. Sú lepšie ako tie kupované!

Domáce zákusky patria medzi najväčšie dobroty a lákadla. Tento recept je skvelý zvlášť pre tých, ktorý nemajú príliš v obľube sladkú náplň v klasických trubičkách…

Toto je ideálny kompromis – trubička je naplnená ľahkým vanilkovým krémom.

 

Ingrediencie:

  • 500 g lístkového cesta

Krém:

  • 225 g krémového syru (Philadelphie, Žervé)
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 2 vanilkové pudingy
  • 750 ml mlieka
  • 4 lyžice krupicového cukru
  • 1 sáčok vanilkového cukru
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vajce + lyžica vody (na potretie)

Postup:

Lístkové cesto rozvaľkajte na tenko a rozdeľte na prúžky o hrúbke približne 2cm, ktoré potom ešte prekrojte priečne na polovicu.

Jednotlivé prúžky cesta namotávajte na formu čiastočne cez seba, na konci dobre pritlačte koniec.

Plech vyložte papierom na pečenie a naskladajte naňho pripravené formičky. Rozšľahajte vajce s lyžicou vody a ľahko potrite každú trubičku. Pečte v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 15 minút dozlatista.

Pokračovanie na ďalšej strane >

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*