Tento recept je z roku 1973 ak nevznikol ešte skôr.
Budeme potrebovať:
Cesto:
- 350 g – hladká múka
- 200 g – margarín alebo maslo
- 150 g – kr. cukor
- 1 ks – vajíčko
- 2 ks – žĺtka
- štipka – soľ
- 2 bal. – vanilkový cukor
- 2 lyžice – rum
- 150 g – mleté vlašské orechy
- 2 ks – bielka
- na vylepšenie chuti citrónová kôra
Glazúra:
- 100 g – horká čokoláda
- 40 g – maslo
Postup:
1. Maslo alebo margarín nakrájame na kocky a dáme do misky. Pridáme vanilkový cukor, kr. cukor, soľ, citrónovú kôru, 2 žĺtka, 1 vajce, múku, rum. Spracujeme hladké cesto, ktoré odložíme do chladničky na jednu hodinu.
2. Z cesta vytvarujeme menšie guľôčky (veľkosť čerešne), ktoré ponoríme do bielka a obalíme ich v mletých vlašských orieškoch.
3. Ukladáme ich na papierom vystlaný plech na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 20 minút.
4. Maslo vymiešame do peny a postupne, tenkým prúdom lejeme mierne teplú, rozpustenú čokoládu. Krémom lepíme guličky a môžeme podávať.
Leave a Reply