Najlepší recept na LIKÉROVÉ ŠPICE, ktoré sa vám vždy podaria – VIDEONÁVOD!

Desiatky rokov patrí medzi obľúbené zákusky a teraz máme pre vás podrobný návod, podľa ktorého si tieto výborné likérové ​​špice hravo pripravíte aj doma. Uvidíte, že zo slávnostného stola zmizne ako prvý. Ale pozor, kvôli vysokému obsahu likéru je táto pochúťka určená len dospelým maškrtníkom;) Deťom môžete urobiť modifikovanú verziu s pudingom.

Potrebujeme:

100 g mandlí

40 g vlašských orechov

2 bielky

120 g medu

20 g masla

60 g polohrubej múky

guľatú zdobiace špičku

cukrárske vrecko

formičku na likérovú špičku a plniaci sáčok (veľkosť špičky 20 – 28 mm)

Na čokoládový krém:

4 žĺtky

300 ml 33% smotany na šľahanie

200 g čokolády

120 g práškového cukru

30 g polohrubej múky

50 g masla

Na čokoládovú polevu:

200 g čokolády

50 g kokosového oleja na varenie (môžete použiť stužený tuk)

Na likérovú náplň:

200 ml vaječného likéru

100 ml mlieka

30 g pudingu za studena Creme Ole

Postup:

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a do neho za stáleho miešania prilejeme med. Keď je med dobre zašľahaný, primiešame mandle, orechy, múku a rozpustené (ale pozor, nie horúce) maslo. Hotové cesto si preložíme do zdobiaceho vrecka a na plech s papierom na pečenie tvarujeme piškóty s priemerom 3-4 cm. Vložíme ich do rúry predhriatej na 160 stupňov a pečieme asi 5-8 minút. Ak sa vám piškóty nechce piecť, môžete použiť kupované.

Krém si pripravíme nasledovne. Nachystáme si vodný kúpeľ. Do misky si nalejeme smotanu, pridáme žĺtky, práškový cukor, múku a dôkladne premiešame. Keď je zmes rozmiešaná, pridáme čokoládu a rozpustíme ju. Uvaríme hustý krém. Od chvíle kedy prisypeme čokoládu to trvá asi 5-7 minút. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Keď má krém izbovú teplotu, zašľaháme do nej po častiach zmäknuté maslo. Krém preložíme do zdobiaceho vrecka a dáme do chladničky, aby stuhol.

Upečené piškóty si nedávajte dole z papiera na pečenie. Lepšie sa na nich budú striekať špičky takto. Rozstrihajte si ich však na niekoľko kusov, aby sa s nimi ľahšie manipulovalo.

Polevu si necháme trochu vychladnúť a potom ňou potrieme jednotlivé piškóty. Natierajú sa preto, aby sa do nich neskôr nevsiakla likérová ​​náplň. Keď máme piškóty pripravené, môžeme vybrať z chladničky krém a začať tvoriť špičky. Konzistenciu krému musíme vystihnúť tak, aby šiel vytlačiť z vrecka a zároveň aby ​​sa neručil. Ak by vám náhodou nešiel vytlačiť, nechajte ho chvíľu pri izbovej teplote. Ak sa vám naopak krém rúcal, dajte ho ešte späť do chladničky. Špičky je dobré tvoriť naraz niekoľko kusov a hneď ich dávať stuhnúť do mrazničky. Na telo špicu spotrebujeme asi 3/4 krému. A zostávajúci krém si necháme na uzavretie.

Teraz si pripravíme likérovú náplň. Likér zmiešame v nádobe s mliekom a za stáleho mixovania prisypeme puding. Mixujeme ešte 2-3 minúty, kým krém nezhustne. Akú silnú likérovú náplň si urobíte záleží len na vás. Na aplikáciu likéru je najlepšie použiť aplikátor z detského sirupu. Do každého špici sa zmestí asi 12 ml náplne. Špičky uzavrite zvyšným krémom a dajte opäť vychladnúť do mrazničky. Stuhnuté špice namáčajte do čokoládovej polevy, ktorá nesmie byť horúca. Nechajte odkvapkať a znova ochladíme.

Hotovo!

Ak sa vám recept páčil, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*