Ak ste aj vy milovníkom rolád, dnes si ukážeme recept na jednu veľmi skvelú roládu, ktorou ohúrite naozaj každého!
Potrebujeme:
- 3 vaječné bielka
- štipka soli
- 100 g práškový cukor
- 1 čl. kukuričný škrob
- 70 g mandle plátky
- 250 g mascarpone
- 100 ml smotana na šľahanie
- 8 g vanilkový cukor
- 240 g broskyne v náleve
Postup:
Bielka a štipku soli vyšľaháme na sneh. Potom pridáme postupne cukor po menších častiach a vyšľaháme. Nakoniec pridáme lyžičku kukuričného škrobu a vymiešame už len metličkou. Na plech 24×36 dáme papier na pečenie a na to rozotrieme bielkové cesto.
Navrch poukladáme plátky mandlí.
Pečieme 8 minút pri 180 °C a potom ďalších 15 minút pri 160 °C.
Plnka: Mascarpone, smotanu a vanilkový cukor vyšľaháme. Do hotové pridáme na drobno nakrájané broskyne.
reklama
Plnku natrieme na upečený plát tak aby mandle boli na vrchu rolády a zrolujeme. Zrolované odložíme na 2 hodiny do chladničky.
Leave a Reply