Štedrý ,,Veľkonočník“ na plechu: Jednoduchý a rýchly koláč, ktorý by nemal chýbať na žiadnom veľkonočnom stole…

Toto je skvelý koláč, ktorý by nemal chýbať na žiadnom veľkonočnom stole. Skvelé chutí a zároveň aj nasýti 🙂

BUDEME POTREBOVAŤ:

Cesto:

480 g hladkej múky
100 g masla
3 ks žĺtkov
1 bal.vanilkový cukor
1/4 lyžičky soli
100 ml mlieka
30 g práškového cukru
strúhaná kôra z 1 citróna

Kvások:

42 g droždia
130 ml teplého mlieka
20 g cukor múčka
20 g hladkej múky

Tvarohová plnka:

500 g tvarohu
2 bal.vanilkové cukry
60 g cukor múčka
3 ks žĺtky
20 g vanilkového pudingu
strúhaná kôra z 1 citróna

Posýpka:

120 g masla
120 g hladkej múky
80 g práškového cukru

Dokončenie:

50 g masla
20 ml rumu
slivkový lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

Kvások:

Najprv si rozdrobíme droždie do mlieka, pridáme cukor a múku, premiešame a na teplom mieste necháme vzísť kvások.

Tvarohová plnka:

Všetko zmiešame dohromady.

Posýpka:

Z múky, cukru a masla vypracujeme posýpku.

Cesto:

Cesto dáme do misy a na to múku, rozpustené vlažné maslo, žĺtky, soľ, citrónovú kôru, mlieko a obaja cukry, pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť približne 1 hodinu.

Cesto vyvaľkáme na plechu (42x31cm) vyloženom papierom na pečenie. Potrieme lekvárom, na lekvár rozotrieme tvarohovú plnku a posypeme posýpkou. Necháme ešte asi 20 minút kysnúť a potom upečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov, pečieme asi 30 minút. Hneď až vytiahnete z rúry koláč pokvapkáme rozpusteným maslom zmiešaným s rumom. Po vychladnutí môžeme pocukrovať. Dobrú chuť.

Zdieľajte tento skvelý recept so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*